8 Mart 2010 Pazartesi

oooo! bugün ne kadar politiksiniz!

lise yıllarımdan beri, şahsen maruz kaldığım yetmezmiş gibi aynı jenerasyonun çocukları olduğumuz pek çok kişi de bununla itham ediliyor: "Politikaya, aktüeliteye ve dünya problemlerine öyle duyarsızsınız ki..."

bundan olacak ki bir çoğumuz kendini büyük bir baskı altında hissediyor. her neyse diyeceğim bu değil.

ben bunu söyleyenlere tamamen karşıyım. kesinlikle de apolitizasyon çalışmalarından etkilenmiş, apolitik bir nesil olarak yetiştiğimize inanmıyorum. aksine o kadar politize olmuşuz ki...

mesela okuduğumuz kitaplara bakalım. daha lisedeyken "dar ağacında üç fidan" okuyor benim neslim. o bitti miydi pat, "gülünün solduğu akşam"... hımm başka? şimdi başka bir şey aklıma gelmedi. ama sık sık tekrardan okunuyor bu kitaplar. bizimle bir iki lakırdı etmek isterseniz politika üzerine bu ikisini okuyun kâfi.

sonra mesela facebook'tan "event"ler yapılıyor. hıyarlara, recep tayyip erdoğan'dan daha fazla hayranlar bulunuyor. cumhuriyet elden gitmesin diye bir milyonlara ulaşılıyor. sonra bu facebook'tan büssürü fotoğraflar falan paylaşılıyor, penguen'den uykusuz'dan ilgili karikatürler falan ekleniyor. altına, üstüne, sağına soluna da yorumlar ekleniyor. "ekiekeike aqp üheüh." diye. pek çoklarının aksine bence örgütlenme "sanal ortamda" başlayacak.

sonra mesela bir de politik şarkılar dinliyoruz. şöyle bol küfürlü, bakanlara başbakanlara sağlam giydiren cinsten... daha ne olsun?

şimdi artık ricam, bize artık "apolitiksiniz lan." demeyi bırakın. bir kişiden, bakın öyle organize olun sinerji yaratın falan demiyorum, sadece bir kişiden rica ediyorum... politikayla nasıl ilgilenir, gündem nasıl takip edilir, eleştiri ile hakaret arasındaki fark nedir, beyin sahibi insanlar konuları ne açılardan ele alır bunları anlatsın...

Orhun Kayaalp

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder